POČINJE EVAKUACIJA TURSKIH DRŽAVLJANA IZ LIBIJE

Izvor: Kurir, 19.Feb.2011, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE EVAKUACIJA TURSKIH DRŽAVLJANA IZ LIBIJE

ANKARA- U Turskoj su veoma zabrinuti zbog najnovijih protesta u Libiji protiv režima Moamera Gadafija i najavljuju da će početi da povlače svoje državljane koji privremeno žive i rade u toj afričkoj zemlji. Ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu je izjavio da će uskoro početi povlačenje

ANKARA- U Turskoj su veoma zabrinuti zbog najnovijih protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Libiji protiv režima Moamera Gadafija i najavljuju da će početi da povlače svoje državljane koji privremeno žive i rade u toj afričkoj zemlji.

Ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu je izjavio da će uskoro početi povlačenje turskih državljana iz Libije.

- Događaji u Libiji su poprimili alarmantne dimenzije. Mi pozivamo Libijce, našu braću u toj zemlji s kojom delimo zajedničku istoriju, na građanski mir i prosperitetan razvoj, istakao je ministar Davutoglu turskim novinarima u Nju Delhiju, gde se nalazi u poseti Indiji.

U ministrstvu za spoljnu trgovinu u Ankari su izjavili da je opljačkano nekoliko gradilišta turskih građevinskih firmi u Bengaziju i Darnahu, prenosi agencija Anadolija. Mnogi radnici bili su prisiljeni da napuste svoje domove i da potraže sklonište kod svojih libijskih prijatelja pošto se strahuje od težih nemira.

U dogovoru sa avio kompanijom „Turkiš erlajnz“, već se pripremaju vanredni letovi za povratak turskih državljana u zemlju.

Prema turskim medijima, koji se pozivaju na izvestaje organizacije "Hjuman rajts voč", u Libiji je dosad u nemirima, koji su počeli pre nekoliko dana u Bengaziju, poginulo najmanje 80 demonstranata.
Pogledaj vesti o: Delimo,   Moamer Gadafi

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.