PIJANSTVA, GOLOTINJA I PRIMITIVIZAM Hrvati ljuti na turiste iz Engleske

Izvor: Blic, 29.Jun.2017, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIJANSTVA, GOLOTINJA I PRIMITIVIZAM Hrvati ljuti na turiste iz Engleske

Letnja festivalska sezona na popularnoj plažži Zrće u Novalji na hrvatskom primorju već je počela, ali je donela i prve probleme zbog kojih se gradonačelnik tog mesta Ante Dabo izvinajva mešštanima.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Novalje objavio je status u kome je kritikovao turiste, a posebno "varvarske i nekulturne" Engleze, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Pošštovane sugrađanke i sugrađani, prolazeći ovih dana ulicama naššeg grada, obilazeći okolna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesta, sluššajući iskustva i dožživljaje našših sugrađana i da ne nabrajam dalje, u meni se smenjuju osećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščaššćen i ponižžen varvarizmom i nekulturom značajnog dela mladih gostiju iz Engleske - navodi Dabo.

- Sama činjenica da su engleski gosti za našše prilike visoke platžne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponaššaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva koju pokazuju ulicama naššeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u naššem gradu.

- Uprkos činjenici da smo od Direkcije policije dobili značajna pojačanja policije, uprkos zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju obezbeđenja kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i bezbednosti ovih je dana ozbiljno ugrožženo - naveo je gradonačelnik, prenosi B92.

- Pitam se kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažžnjeno ponaššati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponaššanja bili strogo kažžnjeni? - upitao je on.

Gradonačelnik pita i da li "njegovo veličanstvo" evro možže zameniti sve one temeljne vrednosti koje smo nasledili od svojih predaka.

- Stoga se kao gradonačelnik izvinjavam svojim sugrađanima koje ovo ponaššanje vređa i koji su ogorčeni na sve ovo ššto ovih dana susrećemo na naššim ulicama. Jedino ššto mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled naššeg grada koji su ozbiljno naruššeni - pišše Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, prenose regionalni mediji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.