PAO NAJTRAŽENIJI EVROPSKI BOS Šef italijanske mafije osuđen za masakr u Nemačkoj pronađen u RUPI ISPOD ZEMLJE (VIDEO)

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO NAJTRAŽENIJI EVROPSKI BOS Šef italijanske mafije osuđen za masakr u Nemačkoj pronađen u RUPI ISPOD ZEMLJE (VIDEO)

Italijanska policija uhapsila je Sandra Votarija (44), koji je bio umešan u mafijaška ubistva u Duizburgu 2007. godine. Našli su ga u podzemnom bunkeru u njegovom rodnom mestu. Policija ga je otkrila u ranim jutarnjim satima, sakrivenog u rupi, koja je bila toliko mala da je jedva stao u nju.

Iako je jedan od najtraženijih kriminalaca u Evropi, Votari nije živeo pod lažnim identitetom u Južnoj Americi, ili na nekom karipskom ostrvu, već kod kuće u planinskom selu Benestare, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Kalabriji.

Votari je vođa klana Pele-Votari i jedan od inicijatora krvavog mafijaškog rata s protivničkim klanom Nirta-Stranđo iz obližnjeg mesta San Luka, takođe u planinama Kalabrije.

Avgusta 2007. šest osoba je poginulo pod kišom metaka ubica iz Kalabrije ispred picerije "Da Bruno", u Duizburgu, u Nemačkoj, a među njima i vlasnik picerije Sebastijano Stranđo, koji je, uprkos prezimenu, pripadao Votarijevom klanu. Veruje se da je to bila osveta za "Božićno krvoproliće" 2006, kada je Sebastijanova supruga Marija Stranđo ubijena iz kalašnjikova ispred svoje kuće.

Krvoproliće u Nemačkoj bio je samo jedan od vrhunaca mafijaškog rata između dva klana, koji je još tada bio u toku već 15 godina.

Međutim, dok su ubice iz Duizburga u međuvremenu uhapšene i osuđene, Sandro Votari je za dlaku umakao policiji i skrivao se u sopstvenom domu. Stanovao je višespratnoj zgradi porodičnog klana. Istražitelji su u suterenu otkrili bunker, a ispod njega rupu, koja je trebalo da posluži kao skrovište u slučaju da dođu da pretresu kuću.

Skrivanje traženih zločinaca ispod zemlje dugogodišnja je tradicija među mafijašima, koji se retko udaljavaju od rodnog mesta. Spektakularno je bilo otkriće luksuznog bunkera šefa Kamore Mikelea Zagarije, u okolini Napulja.

Pre nego što je postala jedna od vodećih narkomafija na svetu, Ndrangeta iz Kalabrije imala je običaj da drži otete osobe u rupama u zemlji: poznat je slučaj sina preduzetnika iz severne Italije Čezarea Kasele, koji je imao 18 godina kada je otet 1988. i koji je 743 dana čučao u raznim rupama u planinama Aspromonte.

Kaselina majka Anđela vezivala se lancima na trgovima planinskih sela i gradova da bi skrenula pažnju javnosti. Te fotografije su mediji objavljivali pod naslovom “Majka Hrabrost”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI MAFIJAŠKI BOS EVROPE: Krio se u rupi u rodnom mestu

Izvor: Kurir, 24.Mar.2017, 00:52

...Votarija su pronašli u podzemnom bunkeru u njegovom rodnom mestu, a otkriven je u ranim jutarnjim satima..On je jedan od najtraženijih kriminalaca u Evropi a vodi klan Pele-Votari, koji je u ratu sa klanom Nirta-Stranđo iz mesta San Luka, takođe u planinama Kalabrije..Avgusta 2007 šest osoba...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.