PAO KOMPJUTERSKI SISTEM: Na Batrovcima i dalje kilometarska kolona

Izvor: Kurir, 06.Okt.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO KOMPJUTERSKI SISTEM: Na Batrovcima i dalje kilometarska kolona

Carinici sa srpske strane rade punim kapacitetom, ali su uslovljeni dinamikom rada hrvatske strane, jer ne mogu da propuštaju vozila ukoliko je terminal na drugoj strani pun.

BEOGRAD - Uprava carina saopštila je danas da je na graničnom prelazu Batrovci kolona teretnih vozila na izlazu iz Srbije i danas duga gotovo četiri kilometara i da se čeka oko pet sati, jer je postupak na hrvatskoj strani granice, zbog pada kompjuterskog sistema i dalje usporen.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << carinici sa srpske strane rade punim kapacitetom, ali su uslovljeni dinamikom rada hrvatske strane, jer ne mogu da propuštaju vozila ukoliko je terminal na drugoj strani pun.

Dodaje se da se na prelazu Šid, stanje tokom prethodne večeri normalizovalo, jer je na hrvatskoj strani tempo rada ubrzan, pa je kolona kamiona raščišćena do 23.00 i sada nema čekanja ni na ulazu, niti na izlazu iz zemlje.

U saopštenju se ističe da su carinici koji su radili tokom noći na graničnom prelazu Šid, za 12 časova obradili 190 izlaznih carinskih dokumenata, što je duplo više nego tokom dnevne smene 4. oktobra 2015. kada je rad na hrvatskoj strani usporen.

Autor: Agencija BETA

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.