PANIKA U RIMU Gradonačelnik upozorava na opasnost od terorističkih napada

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA U RIMU Gradonačelnik upozorava na opasnost od terorističkih napada

Ignacio Marino, gradonačelnik Rima upozorio je danas na "konkretne opasnosti od terorističkih napada" u glavnom gradu tokom godine Jubileja milosrđa - svete godine, koju je papa Franja najavio od decembra 2015. godine do novembra 2016. godine.

"To je prvi Jubilej koji se održava od 11. septembra 2001. godine i u ovo doba džihadističke organizacije `Islamska država`", objasnio je Marino za dnevni list "Korijera dela sera".

On je rekao da sve indikacije koje su dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od američkih obaveštajnih službi, kao i od američkih gradonačelnika, govore o konkretnim opasnostima od terorističkih napada na Italiju i Rim.

Jubilej ili sveta godina je tradicija crkve i teoretski se organizuje svakih 25 godina, kad se omogućava vernicima da dobiju oprost, ali papa ga može sazvati i ranije.

Posljednji Jubilej sazvao je 2000. godine papa Jovan Pavle II, a papa Franja odlučio je da Jubilej milosrđa počne u decembru.

Marino je napomenuo da ne postoji mogućnost zaštite italijanske prestonice od terorizma samo uz pomoć gradske policije i pozvao je vladu da pomogne jer su opštinske kase prazne.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gradonačelnik Rima upozorava na napad terorista

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2015

Ignacio Marino, gradonačelnik Rima upozorio je danas na "konkretne opasnosti od terorističkih napada" u glavnom gradu tokom godine Jubileja milosrđa - svete godine, koju je papa Franja najavio od decembra 2015. godine do novembra 2016. godine..."To je prvi Jubilej koji se održava od 11. septembra...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.