Ovaj Nemac se plaši Rusa. Zato je od podruma napravio...

Izvor: 24sata, 21.Nov.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj Nemac se plaši Rusa. Zato je od podruma napravio...

Nemačka policija je uhapsila čoveka koji je skupljao puške, municiju i materijal za pravljenje bombi u porodičnom atomskom skloništu koje je sam izgradio strahujući od napada Rusije.

Ovaj 59-godišnji električar je izgradio sklonište proširivanjem i ojačavanjem podruma njegove porodične kuće u Kelhajmu u pokrajini Bavarija, na jugu Nemačke.

Policija je saopštila da je konfiskovala dva mitraljeza, 80 pušaka, 60 pištolja, 20.000 komada municije i 40 kilograma >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << materijala za pravljenje eksploziva, prenosi AFP.

"On se plašio Rusije. Ne znamo kada je počeo da gradi sklonište. Sve je uradio sam", izjavio je portparol policije.

Uhapšeni je u bunkeru imao i zalihe hrane, a izgradio je i podzemni sistem za filtriranje vazduha i za dovod vode.

Nema dokaza da se radi o psihijatrijskom pacijentu niti osobi sa ekstremnim političkim stavovima, navela je policija, dodajući da je on uhapšen zbog posedovanja nedozvoljenog oružja i eksploziva.

Policiji je trebalo tri dana da uđe i pretrese sklonište i arsenal oružja, a policajci su morali da koristi tešku mašineriju da bi probili zidove.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovako se jedan Nemac spremao za dolazak Rusa

Izvor: Blic, 21.Nov.2014

Nemačka policija je uhapsila čoveka koji je skupljao puške, municiju i materijal za pravljenje bombi u porodičnom atomskom skloništu koje je sam izgradio strahujući od napada Rusije...Ovaj 59-godišnji električar je izgradio sklonište proširivanjem i ojačavanjem podruma njegove porodične kuće...

Nastavak na Blic...

Da li ste čuli za fobiju od Rusije?

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2014

Nemačka policija saopštila je danas da su u gradu Kelhajmu uhapsili muškarca, koji je u "porodičnom bunkeru" nagomilao naoružanje i municiju strahujući od napada Rusije...Priča se, priča da Rusi dolaze: Čovek ima fobiju od napada Rusije.. ..Muškarac (59) je izgradio sklonište, proširujući...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.