Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova beba rodila se DVA PUTA, a razlog je PRETUŽAN

Margaret Boumer je bila u 16. nedelji trudnoće kada je prilikom ultrazvučnog pregleda otkriveno da njena beba ima tumor na trtičnoj kosti. Tokom petočasovne operacije, lekari su izvadili bebu na 20 minuta, koja je u tom trenutku težila svega 538. grama. Nakon što su odstranili izraslinu, vratili su bebu i zašili matericu.

Dvanaest nedelja kasnije Lindzi Houp je rođena carskim rezom. Bila je teška 2.400 grama. Međutim, posle osam dana lekari su morali ponovo da je operišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi odstranili ostatke tumora koji je nastavio da raste. Nekoliko nedelja kasnije otpuštena je iz bolnice.

“Videli su nešto na snimku i lekar nam je objasnio da s našom bebom nešto nije u redu i da ima sakrokokcigealni teratom”, kaže Margaret Boumer iz Plana, u Teksasu.

- Nismo znali šta znači ta dugačka reč i šta donosi, bili smo veoma uplašeni - dodali su roditelji.

Dr Darel Kas im je objasnio da je reč o najčešćem tumoru u novorođenčadi, koji je i pored toga “prilično redak”, te pogađa svega jednu od 30-70.000 beba. Fetus i tumor se “otimaju” za krv i zato su lekari odlučili da operišu Lindzi i pre nego što je rođena.

- Ponekad tumor pobedi, srce otkaže i beba umire - objašnjava dr Kas za Si-en-en.

On kaže da su lako doneli odluku.

- U 23. nedelji života, tumor joj je blokirao srce koje je postajalo sve slabije. Prema tome, mogli smo da biramo: ili ćemo dozvoliti da tumor preuzme kontrolu, ili ćemo joj pružiti šansu da živi - nastavili su.

- Pravo je čudo što možemo da otvorimo matericu i ponovo je zatvorimo, a da sve ponovo normalno funkcioniše - dodaje on.

Lindzi ima zaista dobre razloge da slavi rođendan dva puta!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beba koja je rođena DVAPUT: Neverovatna priča o najmanjem i najslađem borcu na svetu (FOTO)

Izvor: Story, 24.Okt.2016

Margaret Bemer bila je u 16. nedelji trudnoće kada su doktori otkrili da njena nerođena beba ima tumor na trtičnoj kosti.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.