Otkriveni sumnjivi paketi namenjeni ekonomskim institucijama u Evropi

Izvor: BKTV News, 21.Mar.2017, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveni sumnjivi paketi namenjeni ekonomskim institucijama u Evropi

Grčka policija presrela je u ponedeljak osam sumnjivih paketa u centru za razvrstavanje pošte u Atini.

Ovo je zabeleženo nakon otpremanja pošiljke sa eksplozivom pronađene u središtu MMF-a u Parizu i nemačkom Ministarstvu finansija.

"Osam sumnjivih paketa koji su bili adresirani na osobe u evropskim zemljama locirani su i konfiskovani", navodi se u saopštenju policije, u kome se ne precizira na kome su pisma upućena, prenosi Rojters.

Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << navodi, izvor blizak službama bezbednosti otkrio je da su paketi bili namenjeni ekonomskim institucijama i kompanijama u različitim zemljama EU.

Vlasti su bili obazrive nakon ta dva paketa sa praškastim eksplozivom koji se provukao kroz provere prošle nedelje.

Smatra se da iza tih napada stoji grčka urbana gerilska grupa koja je slala pisama bombe ambasadama u Atini i evropskim liderima 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.