Izvor: RuskaRec.ru, 27.Maj.2017, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena bista Josifu Marinkoviću uz podršku NIS-a

Foto: NIS
Cilj projekta je očuvanje kulturnog i muzičkog nasleđa Novog Bečeja, kao i promocija lika i dela ovog muzičkog stvaraoca koji se smatra utemeljivačem vokalnih žanrova i rodonačelnikom solo pesme u Srbiji.
Kompanija NIS takođe je podržala i uređenje prostora ispred Doma kulture u Novom Bečeju, gde će svi posetioci imati priliku da se kroz multimedijalni pristup, uz dostupnost bežičnog interneta >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << i „informativnog kioska“, upoznaju sa osnovnim pojmovima o životu i delu poznatog kompozitora.
Kao kompanija koja podržava projekte koji imaju za cilj promociju i očuvanju kulture, nauke i istinskih vrednosti, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“.
U okviru promocije lika i dela ovog čuvenog srpskog kompozitora u Domu kulture Novi Bečej biće održani „Dani Josifa Marinkovića“ gde će kroz izložbu i monografiju biti  predstavljena velika zbirka čuvenih dela  čuvenog kompozitora.
Program „Zajednici zajedno” NIS sprovodi  već devet  godina sa osnovnim ciljem da se unapredi kvalitet života i realizuju projekti koji  unapređuju  rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija i ustanova u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje.  Ovaj program  realizuje se u saradnji sa 11 lokalnih samouprava: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak,  Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran.  U okviru ovog programa kompanija je do sada uložila oko 800 miliona dinara i realizovala 858 projekta koji su doprineli kvalitetnijem životu zajednica u kojima su sprovedeni.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.