Oteto pet poljskih mornara kod obala Nigerije

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteto pet poljskih mornara kod obala Nigerije

U napadu na teretni brod jedne poljske kompanije kod obale Nigerije oteto je pet poljskih mornara, saopštili su zvaničnici u Varšavi.

Poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski rekao je da otmičari do sada nisu izneli zahteve i da je Poljska u vezi sa nigerijskim vlastima, ali da se neće direktno mešati, sem ako to bude zatraženo.

"Ovo je odgovornost suverene države Nigerije", naglasio je Vaščikovski.

Prema njegovim rečima, na brodu nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo tragova krvi, ali su među otetim mornarima kapetan i oficiri.

"Ostalih 11 članova posade još su na brodu i bezbedni su. Brod je pretrpeo određena oštećenja", dodao je Vaščikovski.

Brod je plovio pod zastavom Kipra i sad je usidren na oko 56 kilometara od nigerijske obale. Operater će angažovati nove mornare kako bi brod stigao do luke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.