Abdeslamu će biti suđeno i u Belgiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Avg.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abdeslamu će biti suđeno i u Belgiji

Belgijske vlasti saopštile su danas da će jedinom preživelom osumnjičenom za masakar u Francuskoj novembra 2015. Salahu Abdeslamu biti suđeno i u Belgiji, gde se tereti za pokuša ubistva pošto je pucao na policajce prilikom hapšenja.

Datum suđenja biće određen u narednim nedeljama.

Kancelarija federalnog tužioca saopštila je će Abdeslamu i njegovom saučesniku biti suđeno za pokušaj ubistva.

Abdeslam i dvojica osumnjičenih krila su se u stanu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Briselu kada je policija došla radi pretrage stana. Četiri policajca su ranjena u razmeni vatre, a jedan osumnjičeni je ubijen. Abdeslam je uhvaćen nekoliko dana kasnije u briselskoj četvrti Molenbek.

On je trenutno u zatvoru u Francuskoj. Abdeslam je osumnjičen za pariske napade u kojima je ubijeno 130 ljudi. Sedam napadača je ubijeno 13. novembra, u noći kada su izveli napade na Stadion Francuske, koncertnu dvoranu Bataklan i restorane. Dvojica su ubijena u policijskoj raciji pet dana kasnije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Abdeslamu će biti suđeno i u Belgiji

Izvor: RTS, 17.Avg.2017

Jedinom preživelom osumnjičenom za napade u Parizu novembra 2015. godine, Salahu Abdeslamu, biće suđeno i u Belgiji zbog napada na policiju. . Kancelarija federalnog tužilaštva je potvrdila da će Abdeslamu i još jednom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.