Osuđen na dve godine zatvora zbog šverca cigareta

Izvor: Mondo, 27.Maj.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen na dve godine zatvora zbog šverca cigareta

Apelaiconi sud u Beogradu pravosnažno je osudio Senada Plojovića na dve godine zatvora i milion dinara novčane kazne zbog šverca cigareta iz Crne Gore u Srbiju, objavljeno je na sajtu tog suda.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Istom odlukom kojom mu je smanjena kazna za šest meseci zatvora, oduzeto mu je i 7.000 paklica cigareta marke „Merlin slims“ i 500 paklica cigareta „Fast“ bez akciznih markica.

On je osuđen jer je od oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2014. godine na području Novog Pazara, Tutina, Raške, Kraljeva i Aleksandrovca, zajedno sa osuđenim Elvirom Pepićem, organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali osuđeni Fikret Ramić, Muhedin Pepić, Hajrudin Hot i Milorad Ranitović.

Oni su nabavljali cigarete u Crnoj Gori, organizovali prekogranični prenos neocarinjenih cigareta izbegavajući mere carinskog nadzora i prodaju ovih cigareta preko mreže preprodavaca i posrednika za njihovo rasturanje u Srbiji.

Privremeni magacini bili su na području Tutina, Novog Pazara.

Apelaiconi sud je u obrazloženju smanjenja kazne naveo da je imao u vidu odsustvo otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog i brojne olakšavajuće okolnosti, kao što su lične i porodične prilike, zdravstveno stanje i raniji život.

Plojović je osuđen zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela krijumačarenje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.