Ostvario je san svih nas (VIDEO)

Izvor: Mondo, 21.Jun.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostvario je san svih nas (VIDEO)

Bio je multimilioner, a onda je ostao bez svega. Odlučio je da ode daleko, na australijsko ostrvo, na kojem živi sam, sa svojim psom i kaže: "Ovde sam siguran, nema terorista i ovde želim da umrem".

Foto: YouTube/screenshot

Koliko puta ste rekli: Eh, da mi je da napustim sve i odem na pusto ostrvo?

A upravo to je uradio Dejvid Glašin, sada 73-godišnjak, koji već 20 godina živi na pustom ostrvu, gde deli vazduh i prirodu sa svojom kujom Poli i divljim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << životinjama.

"Ovde bar ne moram da strahujem od terorista", kaže ovaj čovek, koji je nekada bio milioner.

Na idilično ostrvo Restorešjn (Restoration), nedaleko od severoistoka Australije, preselio se u maju 1997. godine, nakon što je deset godina ranije ostao bez svog bogastva zbog kraha berze.

Bio je vlasnik kompanije za iskopavanje zlata i mnogih nekretnina, a u "zlatnom priodu" njegov imetak procenjivao se na više od 25 miliona evra.

Već 20 godina živi u improvizovanoj kolibi, a jedino društvo mu je pas.

"Ovde ima zmija, pauka i krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim drugim delovima sveta gde ima terorističkih napada. Sviđa mi se ovde, jer sam siguran. Idem mirno na spavanje, jer znam da me ovde niko neće napasti", kaže ovaj 73-godišnjak.

Za svoj kutak na planeti kaže da je raj i da ga ne bi menjao ni za šta na svetu.

"Želim ovde da umrem, gde bi drugde? Ovo je moj raj na zemlji. Kada sam došao ovde bilo mi je zlo od novca - novac je taj od kojeg je ljudima muka. I brak mi se raspao", priča Glašin.

Nedostaju mu, priznaje, razgovori sa ljudima, kao i partnerka.

"Voleo bih da pronađem partnerku koja bi htela da dođe da živi ovde sa mnom ili nekoliko žena koje bi me posetile nekoliko puta godišnje", kaže Dejvid.

On je ostrvo iznajmio na 50 godina od australijske savezne države Kvinslend. Sve je to uradio na nagovor partnerke sa kojom je bio, koja mu je jednom prilikom rekla da sanja da ode na pusto ostrvo. Ona se, međutim, vrlo brzo predomislila, ali je Dejvid istrajao u ideji.

Ponekad ga posete kao neku turističku atrakciju, a u gostima mu je bio i čuveni glumac Rasel Krou.

On na ostrvu nije potpuno odsečen od sveta, kad ima struju povezan je internetom, a energiju dobija iz solarnih panela i generatora. "Skokne" do Australije po namirnice, a inače se hrani tako što lovi životinje po ostrvu i uzgaja povrće.

Uprkos svojim godinama, Dejvid je vitalan, krepak, i za sve ove godine dogodilo se samo jednom da ga ujede otrovni pauk, pa je nekako dozvao pomoć i helikopterom su ga prebacili u bolnicu.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.