Oslobođeno šest Bugara koji rade za UN

Izvor: RTS, 01.Feb.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeno šest Bugara koji rade za UN

Šestoro Bugara koji rade u okviru Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija a koje je sudanska pobunjenička grupa držala kao taoce nedelju dana, oslobođeni su, saopštilo je bugarsko ministarstvo spoljnih poslova.
Portparol bugarskog ministarstva spoljnih poslova Betina Žoteva kaže da je operacija njihovog oslobađanja završena, javio je AFP, prenosi Tanjug.
"Njih šestoro je na sigurnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mestu", rekla je portparolka ministarstva Betina Žoteva.
Istakla je da je operacija izvedena u koordinaciji bugarske vlade i Svetskog programa za hranu.
"Otkup nije plaćen i slučaj se ne smatra kidnapovanjem", rekla je Žoteva.
Njihov helikopter bio je prinuđen da se prizemlji u ratom zahvaćenoj južnoj sudanskoj pokrajini Kordofan.
Borbe između vladinih snaga i Sudanskog narodnog oslobodilačkog pokreta Sever, koji je oteo Bugare, intenzivirale su se u pokrajinama Južni Kordoifan i Plavi Nil otkako su mirovni pregovori propali u decembru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.