Optužnica protiv Srbina iz Nemačke zbog vrbovanja za ID

Izvor: RTS, 20.Jul.2017, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Srbina iz Nemačke zbog vrbovanja za ID

Nemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog terorizma protiv pet osoba, uhapšenih u novembru, među kojima je i tridesetsedmogodišnji Nemac srpskog porekla Boban S.
Glavnoosumnjičeni je državljanin Iraka (33) Ahmed Abdulah koji osumnjičen za članstvo u terorističkoj organizaciji, finansiranje terorizma i javne pozive na činjenje zločina, navodi se u saopštenju Tužilaštva, prenosi AP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Petorica osumnjičenih terete se da su regrutovali mlade muslimane u Nemačkoj da se pridruže Islamskoj državi u borbama u Siriji i Iraku.
Među osumnjičenima je i Nemac srpskog porekla Boban S. , koji je bio zadužen za podučavanje regruta o arapskom i radikalno islamskom sadržaju.
Među ostalim uhapšenima su imam radikalne džamije u Hilderšajmu, koji je u džamiji i drugim delovima Nemačke držao "islamske seminare", turski državljanin, državljanin Kameruna i jedan Nemac.
Tužilašto je u saopštenju navelo i imena osam muškaraca za koje tvrdi da su uz pomoć glavnoosumnjičenog napustili Nemačku, a među njima su i dva muškarca koja su ubila nekoliko nemačkih vojnika u dva bombaška napada 2015. godine.
Tužilaštvo je optužnicu podiglo na osnovu iskaza neimenovanog izvora, za koji navode da mu je garantovana bezbednost i anonimnost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.