On je digao Kanadu na noge, a njegovi psi su rasplakali svet

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On je digao Kanadu na noge, a njegovi psi su rasplakali svet

Braonkaste njuške dva psa u Kanadi danima proviruju ispod kapije, čekajući vlasnika da se vrati. Ali ga neće dočekati...

Fotografije ljubimca kanadskog vojnika Nejtana Sirila, kog je pre dva dana u napadu na parlament ubio Mišel Zehaf-Bibo, obišle su svet i nikog nisu ostavile ravnodušnim.

Dan nakon što je 24-godišnji vojnik, izdahnuo od posledica ranjavanja, ljudi širom zemlje mu odaju počast, a prizor njegovih ljubimaca koji ga željno čekaju, mnogima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izmamio suze.

Sirilo je bio veliki ljubitelj životinja, a na svojim profilima na društvenim mrežama često je postavljao slike s njima, sa onima koje je sam negovao, ali i sa onima kojima je našao dom.

“Našao sam mu finu kuću, nadam se da će imati dobar život“, jedna je od poslednjih poruka koje je stradali vojnik napisao na Instagramu uz sliku sa psom kojeg je udomio.

Sirilo je ubijen na dužnosti u sredu dok je čuvao Nacionalni ratni spomenik ispred zgrade parlamenta u Otavi. Za sobom je ostavio i šestogodišnjeg sina Markusa, kog je sam podizao.

Zehaf-Bibo (32) je u sredu ubio vojnika u nacionalnom memorijalnom centru u Otavi i zatim projurio kroz zgradu parlamenta gde je ubijen blizu mesta na kome je premijer Stiven Harper držao sastanak sa poslanicima.

Policija je ranije saopštila da Zehaf-Bibo ima policijski dosije i da je nedavno tražio pasoš pošto je planirao da otputuje u Siriju.

Zehaf-Bibo je rođen u Montrealu, otac mu je iz Libije, a majka je Kanađanka. Kasnije je živeo u Kalgariju i Vankuveru.

Zvaničnici su u sredu rekli da su saznali da je Zehaf-Bibo prešao u islam, isto kao i napadač od ponedeljka Marten Rulo (25) koji je pregazio automobilom dva kanadska vojnika. I njega je policija ubila

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.