Oluja srušila desetine zgrada u Peševaru, poginulo 26 ljudi, 180 povređenih

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja srušila desetine zgrada u Peševaru, poginulo 26 ljudi, 180 povređenih

Najmanje 26 ljudi je poginulo, a više od 180 je povređeno u današnjoj snažnoj oluji koja je srušila desetine zgrada u gradu Peševar, na severozapadu Pakistana, saopštili su zvaničnici pakistanske policije, preneo je AFP.

Drveće iščupano iz korenja, ruševine zgrada i predajnika blokirale su nekoliko glavnih puteva, dok je bujica uzrokovana jakim padavinama dosegla visinu od metra u nekim delovima grada, u kome živi više od tri miliona ljudi, izvestio je dopisnik AFP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa lica mesta.

Muštak Ali Šah, direktor pokrajinske meteorološke službe, opisao je oluju kao "mini ciklon sa vetrovima koji su duvali 110 kilometara na sat".

Podsećamo, jak zemljotres koji je juče pogodio Nepal, osetio i u delovima Pakistana, Indije, Bangladeša, Tibeta i Pakistana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oluja srušila desetine zgrada u Peševaru, poginulo 37 ljudi, 200 povređenih

Izvor: Blic, 26.Apr.2015

Najmanje 37 osoba je danas poginulo, a 200 povređeno u današnjoj snažnoj oluji koja je srušila desetine zgrada u gradu Peševar, na severozapadu Pakistana, saopštili su zvaničnici..Drveće iščupano iz korenja, ruševine zgrada i predajnika blokirale su nekoliko glavnih puteva, dok je bujica uzrokovana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.