Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Francuska mora da nastavi borbu protiv Islamske države

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da je ubistvo sveštenka u crkvi "podli teroristički napad" i da Francuska mora da nastavi borbu protiv Islamske države.

"Moramo da nastavimo borbu protiv Islamske države svim sredstvima", rekao je Oland u Sent Etjen di Ruvreju, u Gornjoj Normandiji, gde se danas odigrala talačka kriza.

Napadači naoružani hladnim oružjem u crkvu su ušli za vreme mise. Sveštenika su ubili a jedan talac je povređen. Pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << specijalne policije su zatim ubili dvojicu napadača ispred crkve.

Oland je uputio podršku katolicima u Francuskoj, ali je rekao da su na meti napadača "svi Francuzi".

Jelisejska palata saopštila je danas da je predsednik za sutra ujutru sazvao sastanak predstavnika svih verskih zajednica u Francuskoj.

Predsednik Regionalnog saveta muslimana Gornje Normandije, Muhamed Karabila, u čijoj je nadležnosti i džamija u Sent Etijen di Ruvreju, "zaprepašćen je ubistvom prijatelja", 86-godišnjeg sveštenika Žaka Amela.

"Ne razumem, sve naše molitve upućene su porodici i katoličkoj zajednici", rekao je Karabila, dodajući da su svi u džamiji šokirani današnjim događajima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.