Oksford dobio ženu rektora

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2015, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oksford dobio ženu rektora

Univerzitet Oksford imenovao je danas prvi put u skoro osam vekova njegovog postojanja jednu ženu na svom čelu, Luiz Ričardson, koja sada vodi univerzitet Sent Endrus u Škotskoj.

Ričardson (56) treba da preuzme dužnost od sadašnjeg rektora Oksforda Endrjua Hamiltona početkom iduće godine, na mandat od sedam godina. Njenu nominaciju još treba da odobri pravno telo univerziteta. Kada stupi na dužnost biće prva žena na tom mestu od osnivanja univerziteta 1230. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Oksford je jedan od najprestižnijih univerziteta na svetu. Osećam se izuzetno privilegovanom da imam priliku da vodim tu izuzetnu instituciju", rekla je Ričardson.

Rođena u Irskoj, Ričardson je studirala istoriju u Dablinu i političke nauke u Kaliforniji, a doktorirala je na Harvardu. Poznata je po svojim radovima o terorizmu i bezbednosti.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.