Oko 10.000 uhapšenih militanata u Egiptu ove godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 10.000 uhapšenih militanata u Egiptu ove godine

Pomoćnik egipatskog ministra unutrašnjih poslova general-major Abdel Fatah Osman rekao je danas da je tokom proteklih godinu dana uhapšeno oko 10.000 osumnjičenih militanata i učesnika u neredima.

On je naveo da su snage bezbednosti osujetile oko 400 terorističkih napada od januara ove godine, kao i da su uhapsile 460 pripadnika terorističkih ćelija i 6.400 učesnika u neredima, prenela je agencija AP.

Među uhapšenima se nalazi i 50 militanata sa poternice i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 2.600 optuženih za napade na policijske stanice.

Posle pada islamističkog predsednika Mohameda Morsija vlasti su se obračunale sa islamistima i drugim protivnicima koji su napadali vojnike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.