Odsekli su mu njušku, krio se godinama od ostatka sveta, za malo hrane je molio: Pas Anubis konačno pronašao sreću (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odsekli su mu njušku, krio se godinama od ostatka sveta, za malo hrane je molio: Pas Anubis konačno pronašao sreću (FOTO)

Zbog ljudske okrutnosti pas Anubis je osakaćen, kažu, jer je previše lajao. Horor koji je on prošao doživeli su, i preživeli, samo retki. Na svet je došao u egipatskom glavnom gradu Kairu, a "radio" je kao pas čuvar.

Foto: SNARR

Ovakve pse često treniraju da sve vreme laju kako bi zastrašili neželjene goste. Ali, njegovim vlasnicima je jednog dana dosadilo njegovo konstantno lajanje, pa su mu učinili nešto strašno - odrezali su mu njušku. Anubis je uspeo da pobegne, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ali imao je strašnu ranu.

Na taj način je započeo njegov život na ulici. Godinama se krio od ostatka sveta, spavao ispod auta, bežao od drugih pasa i molio za malo hrane.

Foto: SNARR

Srećom, njegova životna priča nije se završila na ovaj način. Jedno lokalno udruženje za zaštitu životinja je naišlo na njega i otvorilo novu stranicu u njegovom životu. Umesto patnje, u život su mu konačno uneli malo sreće.

Kasnije je po njega došlo udruženje SNARR iz SAD, koje je obećalo da će se pobrinuti za njega. Pronašli su mu novi dom i porodicu koja ga voli baš onakvog kakav je.

Foto: SNARR

Zbog svoje deformacije, Anubis ima malih poteškoća kod hranjenja, ali posle svih ovih godina je razvio vlastitu tehniku jedenja i dokazao da baš ništa ne može da ga zaustavi. Ubrzo se sprijateljio s drugim porodičnim psom, slepom kujom koja je takođe spašena s ulice.

Anubis je ulice Kaira zamenio toplim domom u Teksasu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.