Odgovor na paradu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2015, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor na "paradu"

Ruski borbeni avioni učestvovaće u vežbama čiji je cilj osujećivanje mogućeg raketnog napada u Barencovom moru, javila je juče agencija RIA Novosti navodeći da su avioni MiG-31 učestvovali u početnom delu manevara u regionu Perm, a naredna faza biće izvedena u narednih nekoliko dana sa vazduhoplovnog poligona Mončegorsk, u regionu Murmanska, na severu Rusije.

- Moguće je da Rusija svoje interese na Arktiku brani i oružjem - upozorava ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Razvijene zemlje koje ne izlaze direktno na polarne oblasti uporno pokušavaju da se domognu Arktika i preduzimaju izvesne političke i vojno-ekonomske poteze u tom pravcu", objašnjava Šojgu.

- Stalno vojno prisustvo na Arktiku i mogućnost zaštite državnih interesa sredstvima oružane borbe smatramo sastavnim delom politike državne bezbednosti, ističe Šojgu.

On zaključuje da "nije tajna da Arktik polako postaje jedan od svetskih centara proizvodnje fosilnih goriva i značajan međunarodni saobraćajni čvor".

Iz Moskve je usledio oštar odgovor na američku provokaciju u Estoniji (o čemu je naš list izvestio u jučerašnjem broju). Posle "parade" na kojoj su u gradiću Parvu defilovali američki tenkovi i pešadija, i to na samo 300 metara od granice sa Rusijom, pokrenuti su višednevni manevri ruske vojske u pograničnom pojasu sa Estonijom i Letonijom. Glavni deo vežbe s oko 2.000 vojnika, biće padobranski desant, preneli su nemački mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.