Izvor: Blic, 20.Avg.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odelo indijskog premijera ušlo u Ginisovu knjigu rekorda

Odelo indijskog premijera Narendre Modija s njegovim izvezenim imenom na tkanini, s kojim je stekao svetsku slavu, ušlo je Ginisovu knjigu rekorda nakon što je prodato na aukciji po rekordnoj ceni, prenela je danas indijska štampa.

Narendra Modi's suit sold at auction enters Guinness as world's most expensive suit soldhttps://t.co/bBq0IKcEpz pic.twitter.com/G0V0my8fdz

Modi je izazvao podsmevanje na društvenim mrežama nakon što je nosio to odelo tokom posete američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika Baraka Obame Indiji u januaru 2015. godine.

Odelo na prvi pogled izgleda obično ali se kasnije vidi da cela tkanina ima tanke šare na kojima je zlatnim slovima ispisano premijerovo ime Narendra Damodardas Modi, koji se u nedogled ponavljaju.

PM @narendramodi's auctioned suit enters Guinness Book of World Records https://t.co/BXssT6p11chttps://t.co/q4f9C5sEpK

Modijevo odelo je kupio indijski bogataš Laldžibaj Patel za 640.000 dolara (565.00 evra) i zbog tako visoke cene je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplje ikada prodato odelo na aukciji.

Novac je namenjen jednoj indijskoj fondaciji zaduženoj za redovno čišćenje reke Gang, koju pripadnici hinduizma smatraju svetom rekom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.