Odbačene sve optužbe protiv baltimorskih policajaca

Izvor: RTS, 27.Jul.2016, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačene sve optužbe protiv baltimorskih policajaca

Tužilaštvo u Merilendu odbacilo je sve preostale optužbe protiv baltimorskih policajaca koji su čekali suđenje zbog smrti mladog Afroamerikanca Fredija Greja u policijskom pritvoru.
Grej je pretrpeo ozbiljne povrede kičmene moždine u aprilu 2015. dok je sa lisicama prevožen u policijskom kombiju, ali nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Tužioci su odbacili optužbe, kriveći policiju za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pristrasnu istragu, koja nije uspela da dovede do jedinstvene presude u slučaju Fredija Greja, javio je AP.
Njegova smrt je dodatno rasplamsala pokret "Crnački životi su vredni" i dovela je do nereda u Baltimoru, i velikih protesta u tom gradu, kao i širom SAD, prenosi Glas Amerike.
Šestoro policajaca – troje belaca i troje Afroamerikanaca, bili su optuženi za ubistvo drugog stepena, uz navode da su ilegalno uhapsili i grubo transportovali kombijem Greja, a zatim odbili njegov zahtev da mu se ukaže medicinska pomoć.
Na pretresu koji je trebalo da bude početak suđenja policajcu Geretu Mileru, tužilac je izjavio da država odustaje od svih optužbi protiv policajaca koji su čekali na suđenje.
Trojica od šest policajaca optuženih u slučaju Grej ranije su oslobođena optužbi, a svi su negirali optužbe za ubistvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbačene sve optužbe protiv baltimorskih policajaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 00:08

Tužilaštvo u Merilendu odbacilo je danas sve preostale optužbe protiv baltimorskih policajaca koji su čekali suđenje zbog smrti mladog Afroamerikanca Fredija Greja u policijskom pritvoru...Grej je pretpeo ozbiljne povrede kičmene moždine u aprilu 2015. dok je sa lisicama prevožen u policijskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.