Odbačena prijava protiv Stanimirovića za ratne zločine

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2016, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena prijava protiv Stanimirovića za ratne zločine

Tužilaštvo u Osijeku odbacilo je krivičnu prijavu novinarke Karoline Vidović Krišto i istoričara Josipa Jurčevića protiv predsednika SDSS Vojislava Stanimirovića za ratni zločin protiv ratnih ranjenika i civilnog stanovništva, navodeći da nije potvrđena sumnja da je počinio zločine za koje se tereti.

Analizom prikupljenih podataka i dokaza nije potvrđena osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio navedena, niti bilo koja druga krivična dela koja se gone po službenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dužnosti, pa je stoga krivična prijava protiv njega odbačena, saopšteno je iz tužilaštva, prenosi N1 Zagreb.

Vidović Krišto i Jurčević su teretili Stanimirovića da je 2. maja 1991. u Borovu Selu aktivno učestvovao u mučenju i ubijanju 12 hrvatskih policajaca, ranjenih u oružanom sukobu sa srpskim pobunjenicima, kao i da je u oktobru te godine u Tovarniku učestvovao u odvođenju ranjenog hrvatskog vojnika, koji je potom ubijen.

Sumnjičili su ga i da je 20. novembra 1991. u vukovarskoj bolnici, nakon pada grada, učestvovao u odvođenju ranjenika iz bolnice, kao i da je 18. oktobra 1991. u Lovasu učestvovao u odvođenju meštana u minsko polje kako bi ga očistili od mina

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.