Od marihuane 19 miliona dolara i manje kriminala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2014, 06:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od marihuane 19 miliona dolara i manje kriminala

Vlasti američke savezne države Kolorado samo su u martu ove godine od prodaje marihuane u rekreativne svrhe zaradile neverovatnih 19 miliona dolara, ne uključujući prodaju marihuane u medicinske svrhe.

Od tih 19 miliona dolara, 1,9 miliona se direktno ulaže u obnovu i izgradnju novih škola, prenosi danas hrvatski sajt indeks.

Prema podacima Eartweareone-a, ukoliko se nastavi ovaj tempo, Kolorado bi ove godine samo od poreza na prodaju marihuane mogao da zaradi 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miliona dolara.

Zabeleženo je da je u toj američkoj državi stopa kriminala pala za 10 odsto od kada je legalizovan promet marihuane.

Novac od prodaje marihuane vlasti koriste i za ulaganje u edukaciju i infrastrukturu, što doprinosi i padu broja nezaposlenosti u ovoj američkoj saveznoj državi.

Vlasti u Koloradu su 1. januara 2014. godine legalizovale marihuanu u rekreativne svrhe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.