Od ebole umrlo 7.518 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ebole umrlo 7.518 ljudi

Broj žrtava ebole u tri najteže pogođene zemlje u zapadnoj Africi - Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu - povećan je na 7.518, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija.

Kako je navedeno, ukupno je registrovano 19.340 obolelih.

Broj žrtava u drugim zemljama je nepromenjen - šest u Maliju, jedan u SAD i osam u Nigeriji, koja je u oktobru proglasila kraj epidemije.

U Španiji i Senegalu registrovan je po jedan oboleli, prenela je agencija AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U Sijera Leoneu, koja je pretekla Liberiju po broju zaraženih, registrovano je 8.939 obolelih i 2.556 umrlih, zaključno sa datumom 20. decembar.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun posetio je pre tri dana Liberiju i Sijera Leone, gde je pohvalio zdravstvene radnike koji se bore da zaustave širenje epidemije i pomažu obolelima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.