Obuka za upravnike zgrada u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2017, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka za upravnike zgrada u Kikindi

U organizaciji Privredne komore Srbije počela je obuka kandidata za sticanje licence za profesionalne upravnike zgrada.

Tokom juna i jula, u zavinsnosti od broja prijavljenih kandidata, obuka bi trebala da bude organizovana i u sedištima regionalnih privrednih komora. Kandidati zainteresovani za posao profesionalnih upravnika stambenih zgrada sa teritorije Severnobanatskog okruga trebalo bi da se do kraja maja prijave za obuku u kikindskoj RPK, kako bi uz manje troškove stekli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravo na licencu.

Kandidati za buduće profesionalne upravnike stambenih zgrada moraju imati završenu bar srednju četvorogodišnju školu, a posle obuke položen ispit i licencu koja će biti upisana u poseban registar koji vodi PKS.

Obuka traje sedam dana, odnosno ukupno 50 školskih časova. Program obuke planiran je i u Regionalnoj privrednoj komori Severnobanatskog upravnog okruga, sa sedištem u Kikindi.

"Obuke će u kikindskoj RPK biti organizovane ukoliko bude dovoljan broj prijavljenih kandidata. Odziv je do sada bio dobar, tako da se nadamo uspehu, ali poziv je i dalje otvoren svim zainteresovanim. To je način da ukupni troškovi budu smanjeni, jer će obuka za kandidate sa teritorije Severnobanatskog okruga biti organizovana u Kikindi. Inače, cena obuke je 25.000 dinara , plus PDV", kaže Lidija Šebek Petrović, RPK Kikinda.

Poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici, odnosno organizatori profesionalnog upravljanja, angažovanjem osobe koja ispunjava uslove za profesionalnog upravnika.

To može biti dobra prilika za otpočinjanje sopstvenog posla, uz mogućnost korišćenja sredstava namenjenih samozapošljavanju.

"Već drugu godinu zaredom radim kao predsednica skupštine stanara. Posao je zahtevan, podrazumeva da ste dostupni 24 sata, 365 dana u godini. Zainteresovana sam za obuku i posao profesionalnog upravnika zgrade, a sticanje licence to može da mi omogući. Posao profesionalnog upravnika je i dobar način da kroz preduzetništvo proširim obim poslovanja", kaže Ana–Marija Ugrinov.

Samo tržište i kvalitet rada odlučivaće i o konkurenciji.

Pravilnik o programu ispita i načinu polaganja, kao i uslovima za sticanje i oduzimanje licence i sadržini registra profesionalnih upravnika stambenih zgrada primenjuje se od 6. maja ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.