Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2016, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni snimci ubistva Afroamerikanca

Američka policija usmrtila je nenaoružanog Afrokamerikanca u predgrađu San Dijega nakon što je čovek iznenada podigao ruke i zauzeo, kako je opisano, položaj za pucanje, javila je agencija AP.

Na video snimku objavljom u petak, nakon protesta koji je trajao tri noći, prikazan je policajac koji je ispalio četiri hica neposredno pošto je Alfred Olango (38) podigao ruke.

Kako navodi AP, osim kratkog video-snimka koji je načinio radnik u jednom meksičkom restoranu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vlasti su takođe objavile snimak sigurnosne kamere iz slične perspektive.

Na snimku sigurnosne kamere prikazan je policajac Ričard Gonsalves kako se naoružan približava Olangu, koji se pomera levo-desno, a lica obojice su zamagljena.

Šef policije Džef Dejvvis rekao je da je odluka da se objavi video-snimak doneta zbog zabrinutosti za bezbednost javnosti nakon što su demonstracije postale nasilne.

U četvrtak, 29. septembra je manja grupa demonstranata bacala kamenice, flaše i cigle na policiju, a jedan policajac je pogođen u glavu.

Alfred Olango, izbeglica poreklom iz Ugande, koji je u SAD stigao kao dečak, ubijen je hicima iz vatrenog oružja u utorak, 27. septembra.

Ovo ubistvo dogodlo se u napetoj atmosferi u SAD kada je reč o rasnim odnosima, i manje od dve nedelje od dva slučaja ubistva Afroamerikanca u rukama policije, jednog u Tulsi u američkoj državi Oklahomi i drugog u Šarlotu u Severnoj Karolini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljeni snimci ubistva Afroamerikanca

Izvor: Beta, 01.Okt.2016

Američka policija usmrtila je nenaoružanog Afrokamerikanca u predgradju San Dijega nakon što je čovek iznenada podigao ruke i zauzeo, kako je opisano, položaj za pucanje, javila je agencija AP.Na video snimku objavljom u petak, nakon protesta koji je trajao tri noći, prikazan je policajac koji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.