Objavjen poziv: Usamljeni vukovi napdanite Ameriku

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavjen poziv: "Usamljeni vukovi" napdanite Ameriku

Al-Kaida Arabijskog poluostrva objavila je snimak u trajanju od devet minuta i 41 sekundu u kojem poziva na nove napade tzv. "usamljenih vukova".

Al Kaida hvali napadače kao što je Mohamad Jusuf Abdulaziz, koji je nedavno upao u vojnu bazu u Čatanugi (SAD) ubijajući i ranjavajući američke marince.

Taj video je producirala Al Kaidina medijska fondacija al-Malahem, objavila je agencija SITE, koja prati aktivnost radikalnih islamista.

Na snimku zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Al Kaidea Abu al-Mikdad al-Kindi, koji je aprila ove godine oslobođen iz jemenskog zatvora, osuđuje Ameriku, Francusku i druge "kufr" (neverničke) nacije koje "pomažu onima koji vređaju islam i proroka i stvaraju zakone koji ih štite".

Al-Kindi poručuje da je "na njima da kazne svakog ko prelazi granice i vređa njihove svetinje".

On ističe kako je već dokazano da su pojedinačni džihadisti, odnosno tzv. "usamljeni vukovi" strateško oružje koje uspešno pogađa i prodire i neprijateljska uporišta, za šta je dokaz nedavni napad Mohamada Abdulaziza u Čatanugu "u srcu američke zemlje".

Al-Kindi savetuje "usamljene vukove" da se za pomoć u planiranju i pripremi svojih akcija obrate AKAP-ovom magazinu na engleskom Inspajer.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.