Obama ne veruje da će se Rusija pridržavati dogovora

Izvor: Press, 18.Apr.2014, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama ne veruje da će se Rusija pridržavati dogovora

Američki predsednik je nagovestio kako su SAD i njeni saveznici spremni za uvođenje dodatnih sankcija, ukoliko se Moskva ne bude pridržavala datih obećanja. Obama nije ulazio u detalje oko prirode tih sankcija, prenosi AP.

"Sada se postavlja pitanje da li će oni (Rusi) upotrebiti svoj uticaj, koji su koristili na remetilački način, tako da se obnovi izvestan red, kako bi Ukrajinci mogli da održe izbore, napreduju sa reformama u oblasti decentralizacije koje su predložili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se stabilizuje njihova privreda i da ponovo krenu stazom rasta i demokratije, kao i da li će biti poštovan njihov suverenitet?", istakao je Obama.

Američki predsednik je rekao kako Rusija ima na hiljade vojnika na granici sa Istočnom Ukrajinom, što je nazvao "merom zastrašivanja", kao i da SAD i "ostali" veruju da je Rusija "umešana u haos" koji se u poslednje vreme proširio u južnim i istočnim oblastima Ukrajine.

Obama je izrazio nadu da će se Rusija u narednih nekoliko dana pridržavati dogovorenog, ali da, kako je rekao, imajući u vidu njeno ranije ponašanje, ne veruje kako se na to može računati i kako je zbog toga nužno da SAD i njeni saveznici budu spremni da odgovore na pokušaje Rusa da se umešaju u situaciju na jugu i istoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Obama: Ne verujem da će se Rusi pridržavati dogovora o Ukrajini

Izvor: BKTV News, 18.Apr.2014

Povodom dogovora na sastanku o Ukrajini u Ženevi, američki predsednik Barak Obama je na improvizovanoj konferenciji za novinare izrazio je skepticizam u pogledu ruskih obećanja za deeskalaciju situacije.. . Američki predsednik je u četvrtak nagovestio kako su SAD i njeni saveznici spremni za uvođnje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.