OVO je obojilo pse u plavo na ulicama metropole?

Izvor: Mondo, 22.Avg.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO je obojilo pse u plavo na ulicama metropole?

Vlasti u indijskoj metropoli Mumbaj zatvorile su jednu fabriku zbog ispuštanja industrijskog otpada i boja u lokalnu reku Kasadi nakon čega je 11 pasa obojeno u neobičnu plavu boju.

Grupa "plavih" pasa prvi put je uočena 11. avgusta, prenosi list Hindustan tajms (Hindustan Times) i alarmirala je lokalne stanovnike koji su se žalili Odboru za kontrolu zagađenja.

Kako se navodi, fabrika je ispuštala industrijski otpad i boju u rekuu kojoj se psi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << često kupaju, što je najverovatniji razlog promene boje njihove dlake.

Mumbai factory shut for dumping dye after dogs turn blue https://t.co/cNSskZ1ozspic.twitter.com/7z0FmRW2yP

— NDTV (@ndtv) August 22, 2017

Na snimcima postavljenim na društvenim mrežema vide se psi svetlo plave boje kako lutaju ulicama, prenosi britanski Gardijan.

Šta se desilo ovim psima? (VIDEO, FOTO)

"Šokantno je kako se bela dlaka pasa obojila u plavo. Primetili smo najmanje pet takvih pasa i zatražili kontrolu industrijskog zagađenja", rekao je Arati Čauhan iz organizacije za zaštitu životinja u Mumbaju.



Izvor: youtube

Oni su upozorili da zagađenje u rekama ne utiče štetno samo na ljude, već i na životinje, ptice i reptile.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.