OVAKO RUSI LANSIRAJU NUKLEARKU: Snimak iz ruske podmornice koja može da uništi ceo grad (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Okt.2014, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKO RUSI LANSIRAJU NUKLEARKU: Snimak iz ruske podmornice koja može da uništi ceo grad (VIDEO)

Projektil "bulava" ispaljen je s nuklearne podmornice "Jurij Dolgoruki" iz Barencovog mora, a bojeve glave uspešno su pogodile unapred određene mete na Kamčatki

Ruska mornarica uspešno je izvela probno testiranje novog interkontinentalnog balističkog projektila, posle dugotrajnog i teškog rada na njegovom razvoju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Projektil “bulava” ispaljen je s nuklearne podmornice “Jurij Dolgoruki” iz Barencovog mora, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << se u saopštenju i dodaje da su bojeve glave uspešno pogodile unapred određene mete na Kamčatki, na krajnjem istoku Rusije.

Probno lansiranje bilo je ključno za procenu mogućnosti projektila, koji Kremlj smatra značajnim delom ruskog nuklearnog arsenala, preneo je AP.

Mnoga probna lansiranja projektila “bulava”, tokom poslednjih deset godina, bila su neuspešna, što je dovelo u pitanje sposobnost Rusije da izvede ovaj ambiciozni projekat.

Nekoliko poslednjih lansiranja bilo je uspešno, a ruska mornarica sada ima tri nuklearne podmornice s kojih se mogu ispaljivati projektili “bulava”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.