ORBAN ODLUČAN: Ako budemo prisiljeni, gradićemo ogradu i prema Hrvatskoj

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORBAN ODLUČAN: Ako budemo prisiljeni, gradićemo ogradu i prema Hrvatskoj

Ako budemo prisiljeni, gradićemo i ogradu prema Hrvatskoj - izjavio je mađarski premijer Viktor Orban odgovarajući na pitanje šta će se dogoditi ako migranti počnu da zaobilaze ogradu na mađarsko-srpskoj granici i krenu preko Hrvatske

Orban je u Briselu za hrvatski Večernji list rekao da će na izgradnju ograde na mađarsko-hrvatskoj granici biti prisiljen ako "veći broj migranata" počne koristiti rutu preko Hrvatske.

- Moramo braniti granice - rekao je Orban. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - Mađarska ima dve mogućnosti: ili ćemo braniti južnu granicu ili ćemo braniti austrijsko-mađarsku granicu. Ja mislim da treba braniti južnu granicu - dodao je.

Orban je danas u Briselu razgovarao s predsednicima triju institucija EU, Veća, Komisije i Parlamenta, a svugde je naglašavao stav da je najvažnije očuvati kontrolu spoljnih granica EU i Šengenske zone.

- Poruke poput "samo dođite jer mi smo spremni da primimo svakoga" bile bi moralni neuspeh. Moralno i ljudski je jasno staviti do znanja: "molimo vas, ne dolazite". Zašto morate iz Turske doći u Evropu? Turska je sigurna zemlja, ostanite tamo, rizično je doći do Europe. Ne možemo jamčiti da ćete biti prihvaćeni ovde - rekao je Orban u izjavi novinarima nakon jutrošnjeg susreta s predsednikom Europskog parlamenta Martinom Šulcom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.