OLUJNA NEMAN Snažno nevreme pogodilo sever Evrope, obaralo drveće i zaustavilo saobraćaj

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLUJNA NEMAN Snažno nevreme pogodilo sever Evrope, obaralo drveće i zaustavilo saobraćaj

Više od 35.000 Šveđana ostalo je bez struje nakon što je snažna oluja protutnjala jugom Skandinavije i oštetila mnoge objekte i oborila drveće, a došlo je i do otkazivanja železničkog saobraćaja i zatvaranja mosta koji povezuje Dansku i Švedsku.

Danski meteorolog Džon Kapelen rekao je da je brzina vetra dostigla 130 kilometara na sat, sa udarima od 165 kilometara po satu.

Oluja je pogodila Dansku u nedelju, kasno uveče, ali se u roku od četiri sata proširila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ceo region, za malo izbegavši Norvešku. Švedske komunalne služve saopštile su da je oko 75.000 potrošača bilo bez struje u toku trajanja oluje.

Za sada nije prijavljeno da ima žrtava.

Kapelen je rekao da oluja postepeno slabila dok se premeštala prema severoistoku, prema Finskoj i Estoniji, gde su trajekti otkazani. Snažan vetar onemogućio je plovidbu putničkih i teretnih brodova u Litvaniji, a u Letoniji je nosio krovove sa kuća.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Snažna oluja pogodila sever Evrope, desetine hiljada Šveđana bez struje

Izvor: Blic, 30.Nov.2015

Više od 35.000 Šveđana ostalo je bez struje nakon što je snažna oluja koja je nazvana Gorm protutnjala jugom Skandinavije i oštetila mnoge objekte i oborila drveće, a došlo je i do otkazivanja železničkog saobraćaja i zatvaranja mosta Oresudn koji povezuje Dansku i Švedsku...Danski meteorolog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.