OD KAZANOVE DO UMIŠLJENOG DON ŽUANA Francuski predsednici i njihove LJUBAVNE AFERE koje su tresle javnost

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD KAZANOVE DO UMIŠLJENOG DON ŽUANA Francuski predsednici i njihove LJUBAVNE AFERE koje su tresle javnost

Seks skandali u vladajućim krugovima su uvek bili normala pojava u Francuskoj, od Napoleona pa na ovamo. Na primer, Fransoa Miteran, veoma poštovan državnik, dugo je krio da ima dve porodice i da mu ljubavnica sa ćerkom živi tik uz Jelisejsku palatu.

Nikola Sarkozi ili "pravi Kazanova"

Nikola Sarkozi se proslavio 2002. godine u jeku talačke krize u Parizu kada, je ludi programer uzeo kao taoce decu u jednom obdaništu. On je tada lično kao ministar policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vodio pregovore sa teroristom, čak je sebe nudio u zamenu za decu. Međutim, ta slavna epizoda iz njegovog života je brzo zaboravljena. U senki su je bacili seks skandali i korupcionaške afere.

Paris looks so beautiful at night🎆🌃🌜 pic.twitter.com/05cLIBN62w

Svojoj prvoj supruzi Mari Dominik Kulioli je bio veran dok su mu bile potrebne njene korzikanske veze da postane gradonačelnik grada Nejia na Seni. Ubrzo mu je dosadila jednoličnost i pažnju je skrenuo na ženinu najbolju drugaricu Sesiliju Atijas, koja je u to vreme takođe bila udata. Prvo su se krili neko vreme, a zatim su otvoreno počeli da izlaze. Zbog bolesti Mari Dominik, Sarkozi je ostao sa njom u braku do 2007. godine, kada je napokon mogao da ozakoni svoju vezu sa Sesilijom.

Međutim, da je ljubav najlepša samo dok je zabranjena govori i to da su njegove oči odmah počele da se zaustavljaju na drugim ženama. Pripisivali su mu vezu sa suprugom jednog od ministara dok je još bio šef Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i vezu i sa kćerkom Žaka Širaka, Klod. Jedno vreme je francuskog predsednika zvao „tata“, iako je bio zvanično oženjen. Pokušao je čak da zavede i Olandovu, u to vreme vreme voljenu, Valeri Trirveler. Tabloidi su pisali da je pošto je odbijen uzviknuo: „Šta ona misli ko je!“

Kada je sve to dosadilo madam Sarkozi, ona je spakovala kofere i otišla kod svog ljubavnika.

Ni Nikola nije dugo ostao sam u Jelisejskoj palati. Ubrzo je sreo pevačicu i manekenku Karlu Bruni, koja se u početku svoje karijere proslavila obnaženim fotografijama, i brže-bolje se oženio. Smatra se da je upravo ona bila ta koja je uvela paparace u Jelisejsku palatu. Ponašala se po principu „nemam šta da krijem“, što baš i nije išlo u korist francuskom predsedniku i što se osetilo na njegovom rejtingu. Tako je britanski tabloid „Dejli mejl“ 2009. godine objavio da je političar unajmio poznanicu svoje supruge, instruktorku za seks Žuli Imperijal radi poboljšanja svojih seksualnih mogućnosti. Ona je, navodno, izradila čitav program vežbi za istezanje i jogu.

Carla #Bruni: First Lady of #France | danklook™ https://t.co/prdshWVZwJ via @MarkGKirshner pic.twitter.com/ItdDAL636O

Francuska javnost bi oprostila Sarkoziju sve seks-skandale, čak je tu mogao da dobije i koji procenat više, ali nije mogla da pređe preko korupcije. Procurele su informacije da je lično uzimao novac od vlasnice „Loreala“ Lilijan Betankur, zbog čega je 2014. godine bio i uhapšen, a ruka mu nije zadrhtala ni kada je uzimao 50 miliona evra za kampanju od „diktatora“ Muamer el Gadafija. E to Francuzi ne praštaju.

Oland, umišljeni Don Žuan

Nikolu Sarkozija će u Jelisejskoj palati zameniti neharizmatični Fransoa Oland, socijalista za koga je sirotinja „bezuba“, koji voli skupe restorane i žene. On će ostati upamćen kao najnepopularniji predsednik u istoriji Francuske. Ne samo da je uništio svoju dalju političku karijeru, već i reputaciju čitave Socijalističke partije.

Comment se réconcilier avec un proche ? Venez à la soirée de La Bonne Nouvelle demain à 20h pour avoir la réponse ! #hollande #trierweiler pic.twitter.com/p8AG6jYucH

Uvek drugi pored svoje nevenčane supruge Segolen Roajal, njegov ego je strašno trpeo. Ona je bila ta koja je bila vođa, miljenica predsednika Fransoa Miterana, prva žena kandidat za predsednika Francuske. Međutim, nakon njenog poraza od Nikole Sarkozija 2007. godine, bio je njegov red da okuša sreću u borbi za Jelisejsku palatu.

Čim je pobedio, osetivši da je došlo vreme da izađe iz senke svoje jake supruge, on otvoreno počinje da se viđa sa novinarkom Valeri Trirveler, koja je u to vreme bila udata i imala troje dece. Segolen ga je isterala iz kuće, a on je Valeri uveo u Jelisejsku palatu kao prvu damu.

Paroles d'expert 😂#Hollande prône "l'exemplarité" au "sommet de l'Etat" en pleine affaire #Fillon pic.twitter.com/d0wOFKFo5x

Ni ova ljubav nije dugo trajala. Umorivši se od intriga bivše i trenutne nevenčane žene, predsednik je odlučio da nađe oduška sa strane. Svet su obišle fotografije Fransoa Olanda kako na motociklu ide u zagrljaj novoj ljubavnici glumici Žuli Gaje. Toliko je bila jaka strast da je prenebregao svoju bezbednost i samo se sa jednim telohraniteljem vozio gradom.

Nakon ovog skandala, Valeri je pokupila stvari i napustila Jelisejsku palatu. Kao osvetu uskoro je napisala knjigu „Hvala za taj trenutak“ u kojoj je razobličila legende o Olandu i time mu oborila i tako nizak rejting. Ona je pokušala čak i da se ubije progutavši pilule za spavanje, ali su uspeli da je spasu.

Fransoa Oland broji poslednje dane u Jelisejskoj palati, gde sada živi sa Žuli Gaje, a kome ide na motoru u poznim noćnim satima, ne zna se. U svakom slučaju, on je predsednik koji apsolutno ni po čemu neće ostati upamćen u narodu kada je politika u pitanju.

Makron, seks simbol za novo doba

Emanuel Makron, 39-godišnji kandidat koji formira novi pokret centra „Napred“ predstavlja seks simbol Francuske novogf doba.

L'Europe ce n'est pas seulement l'économie. La lutte contre l'exclusion est au cœur de nos valeurs européennes. @GoulardSylvie @ATDQM pic.twitter.com/KwSEykCgTg

Ubeđeni je globalista i evrofanatik, zalaže se za povećanje rashoda za vojsku, protivi se izlasku države iz NATO.

Međutim, on ima drugačiju ljubavnu priču od svojih prethodnika. Kandidat za predsednika se zaljubio u Brižit sa 15 godina koja mu je bila nastavnica francuskog jezika. To je bila zabranjena ljubav, jer je ona bila udata i 24 godine starija od njega. Međutim, Emanuel je bio uporan i 14 godina kasnije ubedio je Brižit da sve ostavi i uda se za njega. U to vreme ona je imala 53 godine. Ova priča se vrlo dobro koristi u propagandne svrhe, jer su Francuzi veoma stara nacija i ljubav mladića prema starijoj dami dobro prolazi kod birača.

„Zli jezici“ tvrde da je ovaj brak samo paravan. Francuski poslanik Nikola Duik nazvao je Makrona gejem i izjavio je da ga gura „veoma bogati gej lobi“. Mediji spekulišu da je njegov ljubavnik predsednik „Radio Fransa“ Matje Gale.

Nije sporno da Makron ima jaku medijsku podršku, bilo zahvaljujući „gej lobiju“ ili nekom drugom.

Seks-skandali su više bili u centru pažnje Francuske, pa i svetske javnosti, nego stvarni problemi naroda. U trenutku kada se Francuska suočila sa najvećom krizom u poslednjih nekoliko decenija, javnost je bila zamajavana različitim pričicama iz kuloara Jelisejske palate.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.