OBAMA NEMA IZBORA: Uništiće Islamsku državu zbog ubistva američkog novinara?

Izvor: Telegraf.rs, 22.Avg.2014, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBAMA NEMA IZBORA: Uništiće Islamsku državu zbog ubistva američkog novinara?

Ceo svet nestrpljivo čeka reakciju Baraka Obame i pita se da li će pokušati da sravni ISIS. Mnogi se pribojavaju da će biti krvi i smatraju da ne treba pustiti Islamsku državu da napravi prvi korak

Situacija ne relaciji ISIS – SAD se danima zahuktava, a posledice su i dalje neizvesne. Spekulacije su da će krvi biti, samo je pitanje čije.

Naime, nakon razmene zarobljenika odnos je kulminirao kada je Islamska država Iraka i Levanta odsekla glavu američkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << novinaru, Džejmsu Foliju, iako ni Amerikanci nisu ostali dužni, pa je u vazdušnom napadu poslednjih dana uništeno više od 90 ciljeva.

ISIS je zapretila da će Sjedinjene Američke Države plivati u krvi, dok je ubica američkog novinara puteem video snimka poslao direktno upozorenje Obami.

Foto: AP/Tanjug, Youtube/YouFaceNews

Bela kuća tvrdi da su američki specijalci bezuspešno pokušali da oslobode Folija, na šta je navodno potrošeno nekoliko miliona dolara.

Za toliko veliko ulaganje očekivalo se da će rezultati biti efikasniji, ali otežavajuća okolnost bila je što su se njegovi otmičari konstantno kretali i menjali lokacije.

Filip Babobi, predsednik američke medijske kuće “Global Post” izjavio je da je njegova kompanija znala gde se Foli nalazio pre ubistva, pa veruje da se isto može reći i za vladu SAD.

Foto: AP/Tanjug

Portparol Pentagona, Džon Kirbi, tvrdi da su se u jednoj od akcija spašavanja američki specijalci spustili u rafineriju, međutim bezuspešno, jer taoci više nisu bili na toj lokaciji.

Ova akcija izazvala je prvi sukob na kopnu vojnika SAD i Islamske države. Od tada sukobi ne jenjavaju, a pretnje se povećavaju.

Ceo svet nestrpljivo čeka reakciju Baraka Obame i pita se da li će pokušati da sravni ISIS ili veruje da su pretnje zapravo prazne. Mnogi se pribojavaju da će biti krvi i smatraju da ne treba pustiti Islamsku državu da napravi prvi korak.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.