O-PA: Ruski lovac opet obrijao Amerikanca

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O-PA: Ruski lovac opet "obrijao" Amerikanca

Ministarstvo odbrane SAD optužilo je danas Rusiju da je u ponedeljak izvela "nebezbedno presretanje" američkog špijunskog aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika.

Foto: Screenshot/Youtube

Amerikanci optužuju ruskog pilota da je leteo prebrzo i da je imao "slabu kontrolu" nad svojim borbenim avionom.

Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je američki avioni "nisu učinili ništa da isprovociraju takvo ponašanje", prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Frka nad Baltikom: Rusi oterali bombardera SAD!

Agencija podseća da je Rusija ranije danas optužila SAD za, kako se čini, isti incident.

Kako je prethodno preneo televizijski kanal "Foks njuz", pozivajući se na američke vojne zvaničnike, lovac ruske avijacije proleteo je na manje od dva metra razdaljine pored američkog vojnog aviona iznad Baltičkog mora.

"Ruski avion je proleteo pored američkog izviđačkog aviona u oblasti Baltičkog mora u ponedeljak", navodi se u saopštenju i dodaje da je rastojanje između dva aviona bilo oko 1,5 metara.

Incident na nebu Rusija-SAD

Od 2. juna desilo se više od 35 "interakcija" u regionu Baltičkog mora između američkih i ruskih aviona i brodova, ali jučerašnji incident je značajan, jer ga je američka vojska označila kao rizičan.

Incident se dogodio dan nakon što je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da će tretirati kao pretnju svaki let američkih aviona zapadno od reke Eufrat, a nije jasno ni koliko blizu je američki avion leteo blizu Kalinjingrada, ruske enklave između Poljske i Litvanije, saveznica NATO.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incident na nebu: SAD optužile Rusiju, Rusija optužila SAD

Izvor: B92, 20.Jun.2017

Vašington -- Ministarstvo odbrane SAD optužilo je Rusiju da je izvela nebezbedno presretanje sa američkim špijunskim avionom u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika...SAD optužuje ruskog pilota da je leteo prebrzo i da je imao "slabu kontrolu" nad svojim vojnim avionom...Portparol Pentagona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.