Ruska mašina će laserom moći da pogodi svaki objekat

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska mašina će laserom moći da pogodi svaki objekat

Novi ruski avion A-60 koji pravi koncern "Radio-elektronske tehnologije" biće naoružan laserom koji će moći da pogodi sve objekte neprijatelja, rekao je zamenik generalnog direktora kompanije Vladimir Mihejev.

- On će imati preciznu navigaciju, jer, da bi uski zraci oružja ovog aviona pogađali mete, posada mora sa visokom preciznošću da odredi mesto objekta u prostoru - rekao je Mihejev.

On je objasnio da je lasersko oružje u avionu prilično opasno i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << samu posadu i da će zato biti izrađeni i specijalni zaštitni sistemi.

- Mi shvatamo da elektronika u avionu mora dalje da se razvija u skladu sa zadacima kojima je namenjena. Pošto će avion nositi snažne lasere, moramo da obezbedimo sve sisteme za zaštitu od uticaja ovog oružja - objasnio je on. Osim toga, avion će biti opremljen moćnim odbrambenim avionskim sistemom, pošto će, po mišljenju Mihejeva, na A-60 "biti usmerena najnovija sredstva za poražavanje neprijatelja“.

- Mislim da će se na njemu nalaziti kombinovani sistem za radio-elektronsku borbu sa elementima "Vitebska" i "Hibin", i čitav niz drugih sistema za efikasnu zaštitu - zaključio je Mihejev. Ranije je izvor u industriji oružja izjavio da Rusija radi na stvaranju aviona opremljenog laserskim oružjem nove generacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.