Novi napad u Nemačkoj, muškarac mačetom usmrtio ženu

Izvor: RTS, 24.Jul.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad u Nemačkoj, muškarac mačetom usmrtio ženu

Dvadesetjednogodišnji azilant iz Sirije ubio je jednu ženu mačetom, a dve osobe je ranio u nemačkom mestu Rojtlingen. Mediji javljaju da su napadač i ubijena žena bili bliski i radili u istom baru, pa se spekuliše da je možda u pitanju bio zločin iz strasti. Napadač uhapšen.
Muškarac je u nemačkom mestu Rojtlingen kod Štutgarta mačetom napao prolaznike, prenose nemački mediji.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Bild, muškarac je usmrtio najmanje jednu ženu mačetom, a dve osobe je povredio, posle čega je uhapšen.
Policija je navela da je napadač indentifikovan kao 21-godišnji tražilac azila iz Sirije, koji je od ranije poznat policiji, napomenuvši da nema naznaka da je u pitanju teroristički napad.
Sirijac je, po navodima policije, "imao kraću raspravu sa ženom" i ubio je mačetom, a ranio je još jednu ženu i jednog muškarca, dok su motivi napada još nepoznati.
Kako je saopštila policija, napadač je delovao samostalno, dodajući da nema dokaza da je imao saučesnike.
Kako javlja Bild, azilant iz Sirije je žrtve napao u blizini radnje u kojoj se prodaje kebab.  

Napad je usledio u jeku napetosti posle masakra u tržnom centru "Olimpija" u Minhenu, gde je 18-godišnji Nemac iranskog porekla vatrenim oružjem ubio devet i ranio 27 osoba.
Nemačku je pre nedelju dana potresao i napad 17-godišnjeg azilanta iz Avganistana, koji je u vozu u Bavarskoj sekirom i nožem ranio pet osoba, za šta je odgovornost preuzela Islamska država.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI NAPAD U NEMAČKOJ Muškarac usmrtio mačetom ženu

Izvor: Blic, 24.Jul.2016

Najmanje jedna osoba je ubijena, a dve su povređene kada je muškarac sa mačetom napao ljude u nemačkom mestu Rojtenlingen kod Štutgarta...PHOTO: Reportedly shows the attacker after being apprehended by police, Reutlingen #Germany - @News_Executive pic.twitter.com/Y2VNMMhR2G..Motivi napada nisu poznati....

Nastavak na Blic...

Izbeglica iz Sirije iskasapio ženu nasred ulice

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016

Sirijski izbeglica sa mačetom uhapšen je u nemačkom gradu Rojtlingen nakon što je danas ubio jednu ženu i ranio još dve osobe, saopštila je nemačka policija, javlja Rojters...#BREAKING: One dead and 2 injured after a man attacked people with a machete in #Reutlingen Germany pic.twitter.com/JTbRNcyzWX..—...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.