Nova žrtva ebole u Liberiji

Izvor: RTS, 30.Jun.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova žrtva ebole u Liberiji

Državljanin Liberije preminuo je od ebole, izjavio je zamenik ministra zdravlja te zemlje Tolbert Njensvah.
"Testovi su pokazali da je telo 17-godišnje osobe pozitivno na ebolu. Ovo se dogodilo u okrugu Margibi i nema potrebe za panikom. Telo će biti sahranjeno i naš tim za praćenje širenja virusa počeo je sa radom", rekao je Njensvah, javlja Rojters.
Ovo je prvi zabeležen slučaj smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uzrokovane ebolom od kad je Liberija koja se nalazila u srcu epidemije, 9. maja objavila da opakog virusa u ovoj državi više nema.
Svetska zdravstvena organizacija saopštila je prošle nedelje da je povlačenje virusa koje je tokom aprila i početkom maja bilo očigledno, sada u zastoju.
U saopštenju se navodi da je potvrđen 31 novi slučaj zaraženih od ebole u poslednjoj nedelji juna od toga 15 u Sijera Leoneu i 16 u Gvineji.
Jedan od najsmrtonosnijih virusa poznatih čoveku, ebola, širi se samo preko dikektnog kontaknta sa telesnim tečnostima zaražene osobe koja pokazuje simptome kao što su visoka temperatura i povraćanje.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BAŠ KAD SE ČINILO DA SE EPIDEMIJA SMIRILA: Nova žrtva ebole u Liberiji

Izvor: Kurir, 30.Jun.2015

MONROVIJA - Državljanin Liberije preminuo je danas od ebole, izjavio je zamenik ministra zdravlja te zemlje Tolbert Njensvah..."Testovi su pokazali da je telo 17-godišnje osobe pozitivno na ebolu. Ovo se dogodilo u okrugu Margibi i nema potrebe za panikom. Telo će biti sahranjeno i naš tim za praćenje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.