Norveška: Više od 30 sati čitali pune uslove korišćenja aplikacija za telefone

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška: Više od 30 sati čitali pune uslove korišćenja aplikacija za telefone

Norvežani su proveli više od 30 sati čitajući uslove iz aplikacija za smartfone u sklopu kampanje koju je pokrenula Agencija za zaštitu potrošača.

Agencija ističe da prosečni Norvežani imaju po 33 aplikacije na svom telefonu i čiji su uslovi zajedno duži od Novog Zaveta.

Da bi dokazali "apsurdnost" dužine tih uslova, Agencija je organizovala čitanje svakog od uslova u realnom vremenu na njihovoj internet stranici.

Čitanje uslova završeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon 31 sat 49 minuta i 11 sekundi.

Izabrane su neke od najpopularnijih aplikacija, uključujući "Netfliks", "Jutjub", "Fejsbuk", "Skajp", "Instagram" i "Engri birds".

Agencija je pozvala softversku industriju da piše kraće i jasnije uslove, kao i da usvoje jedinstven standard.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 30 sati čitali uslove aplikacija

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016, 09:21

Norvežani su proveli više od 30 sati čitajući uslove iz aplikacija za smartfone u sklopu kampanje koju je pokrenula Agencija za zaštitu potrošača...Agencija ističe da prosečni Norvežani imaju po 33 aplikacije na svom telefonu čiji su uslovi zajedno duži od Novog zaveta...Da bi dokazali "apsurdnost"...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.