Noćni vukovi planiraju da se poklone žrtvama u logoru Dahau

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Noćni vukovi" planiraju da se poklone žrtvama u logoru Dahau

Ruski bajkeri grupe "Noćni vukovi", koji su na svom putu pobednika u Drugom svetskom ratu prešli granicu Nemačke, žele danas da posete komemorativni centar koncentracionog logora Dahau kod Minhena, piše nemački tabliod "Bild".

"Mi, takođe, imamo informaciju da oni danas žele za Dahau", potvrdio je ovom tabloidu Oliver Placer iz bavarskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ta poseta je, kako se navodi, dogovorena sa upravom memorijalnog centra i "vukovi" su tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobrodošli.

"Oni su, naravno, ipak pod prismotrom...", rekao je portparol, dodajući da se radi o samo nekoliko motociklista i da među njima nema osuđivanih.

"Noćni vukovi" za koje se kaže da su bliski ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, prešli su juče nemačko-austrijsku granicu, a tabliod "Bild" navodi da je reč o 10 ljudi.

Nemačka policija ih je kontolisala i oni su, očito, imali važeće vize za Nemačku, pošto bi im u protivnom bio zabranjen ulazak.

Bajkeri, kojima je cilj da na Dan pobede budu u Berlinu, za danas, izgleda, imaju jasan plan - oni žele da posete Dahau, BMW muzej i da zatim popiju pivo uz čuveni bavarski specijalitet - svinjsku kolenicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.