Nju je silovao Džihad Džon: Pobegla sam, ali sam ostavila bebu!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nju je silovao Džihad Džon: Pobegla sam, ali sam ostavila bebu!

Jezidska tinejdžerka Nihad Barakat, koja je bila seksualna robinja pripadnika Islamske države, tvrdi da ju je oteo britanski džihadista, verovatno maskirani dželat Sidarta Dar.

Ona kaže da je čovek za koga se sumnja da je "novi Džihad Džon", a koji se pojavljuje na propagandnim snimcima Islamske države, danas jedan od najviših komandanata među stranim borcima u Mosulu, iračkom uporištu ove islamističke organizacije.

Bivši hinduistički vernik iz Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Britanije, koji je posle prelaska u islam koristio nadimak Abu Rumajasah, prekršio je uslovnu kaznu 2014. da bi sa suprugom i decom otišao u Siriju.

Nihad Barakat tvrdi da je od tada lično držao nekoliko jezidskih žena kao seksualne robinje i da je odigrao ključnu ulogu u otmici i trgovini belim robljem, posle čega je zatrudnela s drugim pripadnikom Islamske države.

Nihad je imala samo 16 godina kada su džihadisti, posle pada Sindžara u Iraku pre dve godine, oteli nju i još 27 članova njene porodice. Tukli su je, silovali i prisilili da se uda za pripadnika Islamske države u Siriji, nakon čega je uspela da pobegne, ali su je ponovo uhvatili i uvek iznova zlostavljali.

Zatrudnela kada je drugi put silovana.

U intervjuu koji je nedavno dala u emisiji “British Muslim TV” prvi put je otkrila imena stranih boraca koji su je pretvorili u seksualnu robinju.

Prvi čovek za koga je morala da se uda bio je ozloglašeni australijski ekstremista Abdul Salam Mahmud. Mesec i po dana kasnije on je poginuo u Siriji, o čemu su pisali svetski mediji.

- Vođe Islamske države su nam rekle da moramo da pređemo u islam, jer ćemo u suprotnom biti ubijeni - kaže Nihad. Ona dodaje:

- Podelili su nas u tri grupe: muškarci, udate žene i neudate žene, a onda su neudate devojke odveli u Mosul.

Ponekad su dolazili i odvodili devojke da se iživljavaju na njima. Nihad su svakodnevno tukli da bi je kaznili zato što pripada jezidskoj etnokonfesionalnoj grupi, a prilika da pobegne ukazala joj se posle Mahmudove smrti. Međutim, uhvatili su je u blizini Kirkuka dok je pokušavala da nađe ostale članove porodice.

- Kada su me uhvatili kod Kirkuka, odveli su me drugom komandantu iz Mosula. Zvao se Abu Dar - kaže ona. Zatim dodaje:

- Svaki dan mi je govorio da treba ponovo da se udam.

Teško je dokazati da su "Abu Dar" koji je oteo Nihad Barakat i najtraženiji britanski džihadista čiji je nadimak Abu Rumajsah i koji se posle prelaska u islam služio i imenom Sajful Islam, jedna te ista osoba.

Veruje se da je upravo on zamenio dželata Muhameda Emvazija na propagandnim snimcima Islamske države nakon što je on ubijen u napadu drona.

U intervjuu "Indipendentu" neposredno pred emisiju, voditelj je rekao da je "prilično siguran" da gospođa Barakat zna o kome priča.

- Po mojim informacijama, Dara sada smatraju vođom u Mosulu, a ona je insistirala na tom imenu - rekao je on.

- Kada smo joj pokazali sliku Sidarte Dara, prepoznala ga je.

Nihad Barakat danas ima 17 godina i želi da skrene pažnju javnosti na patnje sopstvenog naroda posredstvom fondacije AMAR, sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja pomaže izbeglicama smeštenim u logoru u Kankeu, na severu Iraka. Nihad tu živi s majkom, ocem i braćom i sestrama.

Nije joj bilo lako da javno progovori. Dve sestre i dva brata i dalje su zarobljenici Islamske države.

Kada je drugi put pobegla, pomogla joj je kanadska dobrotvorna organizacija CYCI, koja plaća lokalne špijune kako bi izvukla Jezide iz zatočeništva.

Nihad je pobegla, ali je bila prinuđena da ostavi bebu.

- To nije nikakav život, nećemo moći normalno da živimo sve dok i ostali pripadnici našeg naroda ne budu oslobođeni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.