Nigerija: Više od 100 žrtava borbi za Majduguri

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2015, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija: Više od 100 žrtava borbi za Majduguri

Više od 100 ljudi, uglavnom pobunjenika iz redova grupe Boko haram, poginulo je u borbama u gradu Majduguri, na severoistoku Nigerije, javlja Rojters.

Nigerijska vojska je u nedelju odbila napad te islamske ekstremističke organizacije na Majduguri, prestonicu države Borno. To se smatra ključnom pobedom za nigerijske snage, pošto Boko haram već kontroliše veći deo teritorije na tom području.

Pozivajući se na lokalnog izveštača, koji je u najvećoj gradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mrtvačnici prebrojao tela, britanska agencija navodi da je među ubijenima i 15 nigerijskih vojnika i nekoliko civila.

Prema istom izvoru, koji je, pošto je izbrojao 100 tela, zbog jakog smrada morao da napusti mrtvačnicu, još najmanje 50 osoba je ranjeno u borbama.

Boko Haram je zauzeo na desetine gradova i sela na severoistoku Nigerije u proteklih šest meseci i kontroliše granična područja države Borno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.