Netanijahu ponavlja da je dogovor sa Iranom - loš

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu ponavlja da je dogovor sa Iranom - loš

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu ocenio je danas da je vreme za međunarodnu zajednicu da se založi za bolji sporazum s Iranom, ponavljajući jako protivljenje dokumentu o kome se pregovora u Lozani.

On je istakao da se pregovori nastavljaju, čak i dok iranski zvaničnici govore da se o uništenju Izraela ne može pregovarati.

Netanijahu je aludira na izjavu komandanta iranske Basidž milicije koji je rekao u utorak da se " brisanje Izraela s mape" nije za pregovore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Naoružavanje Zapadne obale je počelo i oružje će biti isporučeno narodu u regionu. Cionisti bi trebalo da znaju da naredni rat neće biti ograničen na sadašnje granice i da će ih mudžahedini potisnuti," rekao je brigadni general Muhamed Reza Nakdi.

"Iran ubrzava svoju kampanju terora širom regiona", naveo je Netanijahu u saopštenju, označivši sporazum o kome se pregvora "lošim", kao što je to učinio i u Kongresu SAD u martu i ističući uslove za "bolji dogovor".

"Bolji dogovor bi značajno unazadio iransku nuklearnu infrastrukturu. Bolji dogovor bi povezao eventualno ukidanje ograničenja na iranski nuklearni program s izmenom ponašanja Irana", rekao je on.

Netanijahu je više puta kritikovao okvir sporazuma o kome se pregovora u Švajcarskoj, rekavši u nedelju da je taj dokument čak i gori od onoga čega se Izrael plašio i da se osovina "Iran-Lozana-Jemen" mora zaustaviti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.