Neredi na protestu protiv brutalnosti policije u Tel Avivu, povređeno preko 30 ljudi

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi na protestu protiv brutalnosti policije u Tel Avivu, povređeno preko 30 ljudi

Najmanje 23 policajca i sedam demonstranata povređeno je sinoć u Tel Avivu u sukobima koji su izbili posle skupa protiv nasilja i diskriminacije policije nad Izraelcima poreklom iz Etiopije, saopšteno je danas u Tel Aviv.

 Policija je saopštile i da je nekoliko demonstranata privedeno. Oko 3.000 ljudi, uglavnom Jevreja etiopskog porekla, protestovalo je sinoć u Tel Avivu protiv rasizma i brutalnosti policije, izazivajući prekide u saobraćaju i kasnije nerede.

Etiopsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajednicu u Izraelu uznemirilo je objavljivanje snimka na kojem se vidi kako vojnika izraelske vojske etiopskog porekla tuku pripadnici policije.

Premijer Benjamin Netanjahu rekao je da će se u ponedeljak sastati sa predstavnicima te zajednice kao i sa pretučenim vojnikom.

Hiljade etiopskih Jevreja živi u Izraelu, a mnogi od njih doselili su se između 1984. i 1990. godine. Oni su se, međutim, suočili s problemom diskriminacije i integracije u izraelsko društvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neredi na protestu protiv brutalnosti policije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2015

Najmanje 23 policajca i sedam demonstranata povređeno je sinoć u Tel Avivu u sukobima koji su izbili posle skupa protiv nasilja i diskriminacije policije nad Izraelcima poreklom iz Etiopije, saopšteno je danas u Tel Aviv...Policija je ispalila šok bombe kako bi sprečila demonstrante da napadnu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.