Nemcima trebaju azilanti!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2015, 04:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemcima trebaju azilanti!

Ksenofobija u Nemačkoj je sve rasprostranjenija među stanovništvom, i to ne samo među radikalnim desničarima. Najveći strah Nemaca je da će im izbeglice preuzeti radna mesta.

Međutim, istina je da u Nemačkoj tržište rada cveta i da je sredinom godine bilo rekordnih 43 miliona zaposlenih, a otvoreno još blizu 600.000 novih radnih mesta. Jedna od predrasuda je da su azilanti neobrazovani.

Međutim, među njima ima lekara, inženjera, advokata, koji žele ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da ostanu, rade, plaćaju poreze. Ni tvrdnja da izbeglice dobijaju više novca nego primaoci državne pomoći nije tačna, jer prvi dobijaju 359, a drugi 399 evra.

Još jedna od zabluda je i da azilanti imaju bolji smeštaj nego mnogi Nemci, a izbegli se zapravo najčešće nalaze u prihvatnim centrima, adaptiranim halama, kontejnerima, šatorima, žive na malom prostoru i dele zajedničke prostorije sa desetinama drugih azilanata.

I na kraju, napominje dnevnik "Bild", nije tačno da Nemačka ne može da priušti izbeglice.

Država je u prvoj polovini godine imala rekordni priliv od 21,1 milijarde evra, a planira do 10 milijardi za podršku izbeglicama. Nemačko stanovništvo se smanjuje i do 2050. će biti manje za oko deset miliona ljudi, pa je doseljavanje ne samo finansijski moguće, nego je i neophodno, zaključuje "Bild".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.