Nemački grad evakuisan zbog bombe iz Drugog svetskog rata

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački grad evakuisan zbog bombe iz Drugog svetskog rata

Skoro 10.000 meštana grada Koblenca na zapadu Nemačke evakuisano je jer se stručnjaci za eksploziv pripremaju da deaktiviraju zaostalu američku avionsku bombu iz Drugog svetskog rata, saopštila je lokalna vatrogasna brigada.

Avionska bomba pronađena je na gradilištu 27. avgusta i biće deaktivirana danas u podne.

Nemački mediji prenijeli su izjavu portparola lokalne vatrogasne brigade Manfreda Morhauzera koji je od meštana zatražio da što pre odu na sigurno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Bomba je u vrlo lošem stanju. Drugi upaljač je ispod zemlje i stručnjaci moraju da dođu do njega - kaže Morhauzer.

Pre četiri godine, skoro polovina stanovništva Koblenca - njih 45.000 - evakuisano je kada su u reci pronađene dve zaostale britanske bombe.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U njemačkoj evakuisano 10 hiljada stanovnika zbog zaostale avio bombe

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2015

KOBLENC- Skoro 10.000 mještana grada Koblenca na zapadu NJemačke evakuisano je jer se stručnjaci za eksploziv pripremaju da deaktiviraju zaostalu američku avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata, saopštila je lokalna vatrogasna brigada...Avionska bomba pronađena je na gradilištu 27. avgusta i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.