Nemački general-major: Hakeri s 5.000 evra preuzimaju avion

Izvor: Blic, 13.Jul.2017, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački general-major: Hakeri s 5.000 evra preuzimaju avion

Šef bezbednosti nemačkog ratnog vazduhoplovstva general-major Ansgar Riks pokrenuo je inicijativu za borbu protiv sajber pretnji pozivajući se na istraživanje za koje kaže da pokazuje da hakeri mogu da preuzmu kontrolu nad vojnim avionima uz pomoć opreme u vrednosti od 5.000 evra.

Portparol nemačkog Ministarstva odbrane rekao je za Rojters da bi razvoj nove "sajber stručnosti avijacije" pokrivao sve od podizanja svesti o sajber pretnjama do projekata za tehničko istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i opremanja letilica zaštitnim sistemima.

Državna sekretarka Katrin Suder podržala je ideju, koju je Riks predložio u pismu u junu, dodao je portparol.

Riks na konferenciji u nemačkom gradu Bikerburgu rekao da ga plaši da bi hakeri mogli da preuzmu kontrolu nad letilicom uz pomoć opreme koja nije skupa, preneo je Rojters.

On je pozvao vojne zvaničnike da se ne fokusiraju samo na moguće probleme sa kompjuterskim softverima, već da bi trebalo da rade da obezbede da se avioni ne mogu preuzeti sa zemlje ili eventualno preko putnika u vazduhu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački general UPOZORAVA: Hakeri mogu da preuzmu i VOJNE AVIONE

Izvor: Blic, 13.Jul.2017

Šef bezbednosti nemačkog ratnog vazduhoplovstva general-major Ansgar Riks pokrenuo je inicijativu za borbu protiv sajber pretnji pozivajući se na istraživanje za koje kaže da pokazuje da hakeri mogu da preuzmu kontrolu nad vojnim avionima uz pomoć opreme u vrednosti od 5.000 evra...Portparol nemačkog...

Nastavak na Blic...

Njemački general: Hakeri sa 5.000 eura preuzimaju avione

Izvor: SandzakPress.net, 13.Jul.2017

Ansgar Rieks kaže da ga plaši da bi hakeri mogli preuzeti kontrolu nad letjelicom uz pomoć opreme koja nije skupa. Šef sigurnosti njemačke ratne avijacije, general-major Ansgar Rieks, pokrenuo je inicijativu za borbu protiv cyber prijetnji, pozivajući se na istraživanje za koje kaže da pokazuje...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.